Oldalak

2014. augusztus 4., hétfő

Paradicsomos burgonya zöldborsóval



Az Artsonline-on már olvashattátok a receptet, de azok kedvéért, akik nem követnek a facebook-on vagy csak nem látták, feltöltöm ezt a receptet ide is.
Ez egy a kamra tarta
lma alapján összeállított, kapkodva összedobott étel volt nálunk, ami maximálisan megállta a helyét, az éhenhalás elhárításában.
A tibeti paprikát egy kedves ismerősömtől kaptam, aki Nepálból hozta magával. Sajnos a hazai boltokban nem találtam hasonlót, és az interneten kutakodva sem akadtam lelőhelyre. Pedig ez a fűszer, egy egészen új dimenzióba helyezi a már ismert ételeket is. Természetesen, ennek ellenére, nyugodt szívvel ki lehet hagyni, vagy helyettesíteni, attól még nagyon finom lesz az étel.

1 fej vöröshagyma (kb. 30 dkg)
2 evőkanál olaj

1 púpos teáskanál só (kb. 5 dkg)

frissen őrölt bors

1 kávéskanál tibeti őrölt paprika (elhagyható/édes nemes paprikával helyettesíthető)

1 kg burgonya

25 dkg zöldborsó (fagyasztott)

5 dl paradicsompüré

tejföl

A hagymát megpucolom, apróra vágom, olajon üvegesre pirítom a tibeti paprikával. A krumplit meghámozom, 2×2 centis kockákra szelem. A hagymához adom, a borsóval együtt. Sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom. Végül hozzáöntöm a paradicsompürét, összeforralom. Tejföllel tálalom.