Oldalak

2013. augusztus 14., szerda

Banánfagyi



Ez a világ leges legegyszerűbb fagylaltja!
Bár most éppen végre kissé lehűlt a levegő, azért én megosztom ezt a nagyon fonom fagyi receptet.
Claire Robinson tévéműsorából merítettem az ötletet. Ő tovább ment és tett még bele mézet és mogyoróvajat is. Nekem éppen egyik sem volt itthon, és különben sem szerettem volna rögtön az első adagot ízesíteni. Legközelebb azért étcsokoládéból készült ganache krémmel fogom márványozni, mert nálam a csoki és a banán együtt örök kedvenc.
Frissen a legjobb, de ha tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, már lehet szedni belőle.

Kb. 1 l vagyis 15 gombóchoz

5 db érett banán

Meghámozom a banánokat és ujjnyi vastag karikákra vágom. Egy tálcára rakosgatom a karikákat szépen sorban, úgy, hogy lehetőleg ne érjenek össze, majd beteszem a fagyasztószekrénybe. 2-3 óra múlva kiveszem a fagyott banánokat. Aprítógépbe teszem és addig járatom a gépet, amíg teljesen homogén masszát nem kapok. (Érdemes rövid szüneteket tartani közben, nehogy leégjen a gép motorja.)
Máris kész a habos könnyű fagylalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése