Oldalak

2010. július 6., kedd

Karfiolleves


Ezt főztem először az új otthonunkban. Ahhoz képest, hogy már legalább 3 éve be sem kapcsoltam semmi féle gáztűzhelyt (elektromost használtam) profin megbirkóztam a feladattal. Bár először nem tudtam alágyújtani, aztán a férjem szólt, hogy el van zárva a gáz és legyek szíves nyissam meg a csapot. innentől minden gond nélkül ment és a végeredmény remek lett. Na ennyit a rizsáról (az volt a második fogás ;D) most jöjjön a recept!

1 közepes fej vöröshagyma
olaj vagy vaj
1 fej karfiol
(1 evőkanál vegeta)
1 csipet szerecsendió
1l húsleves (vagy 1 húsleveskocka + 1l víz)
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
zellerzöld (a tálaláshoz)

A hagymát apróra vágom és megdinsztelem az olajon. A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és hozzáadom a hagymához. Felöntöm húslevessel (vagy vízzel ha forr húsleveskockát morzsolok bele, vegetával ízesítem), hozzáadom a szerecsendiót és megfőzöm a karfiolt a levesben. Ha megpuhult a karfiol a tejszínből és lisztből habarást készítek és szűrőn keresztül a leveshez adom. Zeller vagy petrezselyem zöldjével tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése