Oldalak
2012. január 12., csütörtök
Pisztáciás csiga
Láttátok Segal Viktor milyen képeket osztott meg a minap a facebook oldalán?
Az egyiken pisztáciás csigák voltak. Pisztáciás csiga? Én erről miért nem hallottam még soha?
Pedig imádom a pisztáciát meg a csigát is! :)
Rögtön elkezdtem receptek után kutakodni, de nem igazán találtam.
Így megalkottam a saját elképzelésem szerint.
A tésztát egy az egyben innen emeltem el. :) Nagyon fonom! (Már nyersen megkóstoltam.)
Hozzávalók (8 nagy csiga + a két vége)
Tészta
125 ml tej
1 dkg élesztő
5 dkg cukor
4 dkg vaj
1 csipet só
1 tojás
30 dkg liszt
Egy nagyobb edényben összekevertem a cukrot a szobameleg tejjel. Belemorzsoltam az élesztőt, majd állni hagytam amíg az élesztő felfutott. Hozzáadtam a puha vajat, a sót, a tojást és a lisztet. Simára dagasztjuk (közepesen lágy, de rugalmas tészta), majd letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Töltelék
8 dkg pisztácia
10 dkg cukor
10 dkg vaj
A pisztáciát késes robotgépben finomra daráltam és hozzákevertem a cukrot és a megolvasztott vajat.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam, megkentem a pisztáciás töltelékkel. Szorosan feltekertem, a tészta szélét alulra igazítottam, nagyon éles késsel 2 ujjnyi szeletekre vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsire raktam egymástól tisztes távolságra.
30 percig pihentettem, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész lettek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése