Oldalak

2012. október 1., hétfő

Almaecetes tejfölös karaj


Ezt a receptet, nem titkoltan, Gabah Balzsamecetes-mascarppnés karaja ihlette.
Mivel indokoltan sokszor készül nálunk, gondoltam megpróbálok más ízekben, hasonló állagot elérni. Sikerült egy igazán üde, savanykás ízű húst és szaftot produkálnom, ami osztatlan sikert aratott kicsik és nagyok körében.

4 felnőtt adag

8 szelet karaj (csont nélkül, nagyjából 70 dkg)
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
1 tk szárított majoranna
8 db szegfűbors
1 dl almaecet
6 púpos evőkanál tejföl (kb. 100 g)

A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, de csak annyira, hogy minden szelet fél centi vastag maradjon. Közben a szeletek mindkét oldalát megsózom.
A hagymát félfőre vágom és hajszálvékony szeletekre vágom. A fokhagymagerezdeket megpucolom és kés élével rácsapva meglapítom. egy nagy (30 cm átmérőjű), fedeles teflonserpenyőben felforrósítom az olajat és beledobom a fűszereket a hagymával. Mikor a hagyma üveges, félretolom, és a húsok mindkét oldalát 2-2 perc alatt körbesütöm. Egymás mellé rendezem a húsokat, felöntöm almaecettel, ráteszem a fedőt és teljesen puhára párolom.
Amikor a hússzeletek puhák, kiveszem őket a serpenyőből. A hús szaftjához keverem a tejfölt és felforralom. Visszateszem bele a húsokat, jól elkeverem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése