Kisfiam megkérdezte ebéd közben. "Anya, ugye lesz desszert is!?"
Nem tudtam mit is válaszoljak. Az első gondolatom az volt, hogy nincs itthon semmi.
Utána az jutott eszembe, hogy egy pudingot vagy pohárkrémet bármikor össze tudok dobni.
Tehát a válaszom ez volt "Hát persze kicsim! Lesz."
Akkor vettem észre, hogy az avokádó pont megérett. Mivel nálam a csoki/kakaó klasszikus páros az avokádóval, így számomra kézenfekvő volt egy ilyen krém. Aprítás után a massza kicsit kevésnek tűnt
Sajnos étcsokoládé most nem volt itthon, ezért a tetejére nem került bevonat.
Nem bántam meg. Sokszor lekörözi a bolti téli fagyit mind ízben, mind egészségességben. Még akkor is, ha a tölcsért ezúttal nem én csináltam, hanem vettem.
6 db-hoz
1 érett avokádó
3 tk cukrozatlan kakaópor
6 tk nádcukor
2 ek vaj
2 dl habtejszín
2 ek nádcukor
Az avokádót ketté vágom, kiveszem a magját és kikanalazom a húsát. Késes robotgépbe teszem a cukorral, kakaóporral és vajjal. Addig járatom az aprítót, amíg teljesen homogén masszát kapok.
A jól behűtött tejszínt elkezdem felverni, amikor már kezd csúcsokat képezni hozzáadom a cukrot és teljesen keményre verem.
Óvatosan összeforgatom az avokádós masszával, tölcsérekbe töltöm.
Ha van otthon étcsokoládé, megolvasztom és a tetejét belemártom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése