Oldalak

2010. április 22., csütörtök

Flat-Catnek ajánlva


Még sohasem írtam blogot, sem naplót, de azt vettem észre, hogy az általam olvasott blogokba egyre több és terjedelmesebb hozzászólást írok. Így jött az ötlet: Miért ne írnék saját blogot?

Arra gondoltam ez lehetne egy olyan igazi vegyes iromány, ahol akár szinte összefüggéstelenül minden engem érintő és érdeklő témáról írnék.

Mivel is kezdjem? Mondjuk a tegnapi nap jó lesz.
Van hogy hetekig nem sportolok, aztán egyetlen napon megpróbálom bepótolni. Mondanom sem kell öreg hiba. Tegnap is pont ilyen bepótolós napom volt így elmentem az egyik barátnőmmel fallabdázni. Ne is mondjam, hogy már 20 perc után elfáradtam, de végigjátszottuk az egész órát (ha már kifizettük). Utána a szép időre tekintettel, (cirka 20-22 fok) még bicikliztem is egy nagyot. Ma meg fáj mindenem, alig tudok mozogni, a házimunkát meg nem szeretem holmi izomlázak miatt halogatni. Szóval most jajgatok. :)

Tegnap megoldódott egy gondom is, vagyis Én oldottam meg. A kisfiam Szilárd (majden 2 éves) megtanult kimászni a babaágyból. Ki szerettem volna szerelni a kivehetőnek mondott rácsokat, de nem ment akárhogy próbáltuk. Így elvittem az ágy oldalát (tudom viccesen hangzik) a bútorboltba, ahol vettük. Nagyon segítőkészek voltak, nehezen, de sikerült kivenni a rácsokat. Kiderült, hogy a mi ágyunkba 0,5 cm-rel hosszabbak a kivehető rácsok, ezért nem működött könnyen. Rögtön adtak két új szabvány méretűt, így mostmár könnyen ki tudom venni őket.

Gofri

Reggel rámjött a gofri utáni vágy, úgyhogy gyorsan sütöttem egy nagy adagot. Van egy tuti receptem, 2 hét alatt kísérleteztem ki. Minden nap gofrit ettünk, amíg meg nem lett a legjobb recept. Nálam ez így néz ki:

50 dkg liszt
20 dkg margarin vagy vaj
15 dkg cukor
3 egész tojás
0,5 l tej
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1csipet só
1 csipet szerecsendió és fahéj vagy mézes fűszerkeverék

A tojásokat a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem. A margarint felmelegítem majd hozzákeverem a cukros taojáshoz. A lisztet külön tálban összekeverem a sóval, sütőporral,fahéjjal és szerecsendióval majd hozzákeverem a tojásos masszához. Végül fokozatosan hozzáöntöm a tejet. Még jobb lesz a tészta, ha 2-3 órát a hűtőben pihentetjük, de ez nem feltétlenül szükséges.

Tejszínes - gombás spagetti

Lilafüge után szabadon, ugyanis tegnap az ő bogján akadtam rá a receptre, de én kicsit átalakítottam. Sajnos nem kaptam portobello gombát így maradt a csiperke, mert az mindig van itthon illetve én a vörös vagy lila hagymát jobban szeretem, mint a pórét.



4 főre:
1 csomag spagetti tészta
50 dkg gomba
két kisebb gerezd fokhagyma
egy kisebb hagyma fele
2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
só, bors
1 teáskanál őrölt rozmaring
füstöltsajt ízlés szerint

Felteszem főni tésztát. Közben az olajon megpirítom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, megpirítom a gombát (megmosva, felszeletelve). Sózom, borsozom megszórom rozmaringgal. Végül ráöntöm a tejszínt és addig főzöm, amíg kicsit besűrűsödik. A tésztát leszűröm és összekeverem a kész szósszal.



4 megjegyzés:

  1. Jót nevettem a sportolós részen, ismerős! :)))
    Egyetlen építő jellegű kritika: a gofrinál kimaradt a hozzávalókból a tojás. :)

    VálaszTörlés
  2. Üdv a klubban! Örülök,hogy megoldódott a rácsügy is.

    VálaszTörlés