Mivel szeretem az apósomat, és tudom, hogy ő meg szereti az én főztömet, gondoltam készítek valami útravalót. Ugyanis holnap ő visz minket és elég hosszú programnak ígérkezik.
Kíváncsi vagyok mit állapít majd meg az orvos, és milyen kezelést javasol.
1 kg sertésszűz
200 g bacon
só, frissen őrölt színes bors
olaj
A húst lehártyázom, kiveszem az inakat és levágom a zsíros részeket. Minden oldalát bedörzsölöm (összesen nagyjából 1 evőkanál) sóval, oldalanként 1 tekerés színes borssal. Rátekerem a bacon csíkokat spirálisan, úgy, hogy a szélek kissé fedjék egymást. Hőálló tálba teszem, kevés olajjal meglocsolom, kb 2-3 mm legyen az edény alján. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöm lefedve, 20 percig fedő nélkül, majd még 10 percet pirítom 250 °C-on. Szeletelés előtt 10 percet pihentetem deszkán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése