Hála az ünnepeknek most a férjem itthon tölthet velünk pár napot. Ennek örömére sütöttem ezt a kenyeret. Ilyenkor mindig igyekszem elkényeztetni és mindenféle finomsággal kedveskedek neki.
Bár hét közben sem panaszkodhat, mert a váci Aréna étterem menüjén él, ami azért több mint kielégítő.
A rozsliszt miatt elég hosszadalmas a folyamat, de megéri. Sőt, akinek beválik a recept süthet kapásból dupla, vagy akár tripla adagot.
30 dkg rétesliszt
10 dkg rozsliszt
35 dkg natúr joghurt
1 ek olíva olaj
1 tk nádcukor
2 tk só
15 g élesztő
1 ág rozmaring
Az élesztőt elmorzsolom a lisztekkel, majd összegyúrom a többi hozzávalóval a rozmaring kivételével. Nedves konyharuhával letakarom és 2-3 órát hagyom, amíg duplájára kel. A rozmaringot megmosom, lecsipkedem a leveleit és felaprítom őket. A tésztát átgyúrom, hozzá adom a felaprított rozmaringot, formázom és sütőpapírral bélelt szögletes kenyérformába teszem. Ismét a duplájára kelesztem a tésztát. A sütőt egy tepsi vízzel együtt, amit az aljába teszek, előmelegítem 240 °C-ra így sütöm 10 percig, majd letekerem a hőszabályzót 180 °C-ra és tovább sütöm 40 percig. Rácsra borítva hűtöm ki.
Megjegyzés: Nem árt ha a joghurt szobahőmérsékletű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése