Oldalak

2011. augusztus 11., csütörtök

Eszter csípője


Eszter lányom csípőjével kapcsolatban csupa jó hírünk van. A helyi szakorvoshoz nem mentünk vissza, az ismerősünk pedig egyenesen Budára irányított minket az Országos Ortopédiai Intézetbe, ahol Dr. Szőke György lett a lányunk kezelőorvosa.
Szegedre is eljutottunk közben. Mivel az sokkal közelebb van (Békés megyében lakunk) szerettük volna ott kezeltetni, de a többi orvossal szemben ott rögtön műteni akarták. Kikértünk több szakvéleményt is, és végül nem engedtük a műtétet. Nem bántuk meg.
A kezdeti 2 hét helyett, mostanában már csupán 2 havonta járunk kontrollra és az eredmények biztatók.
Az enyhe diszpláziának nevezett betegsége valójában egy fejlődési rendellenesség. Nagyon leegyszerűsítve, azt jelenti, hogy a combcsont feje nem illeszkedik megfelelően a vápába (a csípőcsont része, az a csontüreg, ahová a combcsontnak illeszkednie kell). Ha a combcsont a vápából kiugrik, vagy ki-be jár az a csípőficam. Szerencsére Eszternél a combcsont a helyén van, de nem illeszkedik tökéletesen.
Ez a mozgásban nem okoz problémát. tornáznia kell és rendszeres ellenőrzésre hordjuk. A kicsi lány pedig ügyesen megtanult mászni, azután pedig kapaszkodva állni, és kapaszkodva járni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése