Nagyon vidáman telnek a napjaink. Jó idő esetén pedig kivonulunk a strandra. Lehetőleg anyukámmal együtt, mert nagyon szeretem és két gyerek mellé igenis kell a három felnőtt, feltéve, ha nem csak a a bamedencében szeretné áztatni a lábát. Nyaralást az idén nem terveztünk, de azért eltöltöttünk néhány napot Kosdon kedves barátainknál.
Kisebb lakásfelújítás is sikerült. Volt egy zárt teraszunk, amire körbe ablakok és ajtó került, így most van egy szélfogónk, nem rögtön a konyhába érkezünk. Az ebédlőben pedig kicseréltük a bútort. Gyakorlatilag átfestettük a(z eddig) kerti bútort és behoztuk. Hatalmas asztal, kényelmes paddal, tömör fából. Egy ekkora család számára ideális, és a lengő babaszéket is fel lehet rá akasztani. Már csak egy cipősszekrényre lenne szükségünk. Ami késik, nem múlik, lesz majd az is.
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
6 dl víz
Egy bögre langyos vízbe beleszórok egy kiskanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és meleg helyen hagyom felfutni.
A lisztet elkeverem a sóval, beleöntöm a megkelt élesztőt, és apránként hozzáöntöm a maradék vizet.
Sima, a tál falától elváló, puha tésztát gyúrok.Letakarva duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát 16 zsemlére osztom, és további 20-30 percig kelesztem őket.
Ezután a zsemléket fél centi vastag kerek lapokká nyújtom, sütőpapírral fedett rácsra rakom, és előmelegített 220 fokos sütőben, alsó rácsra téve, 10-15 perc alatt megsütöm. Addig kell sütni őket, amíg a közepük jól felfúvódik, és picit barnulni kezdenek.
A lisztet elkeverem a sóval, beleöntöm a megkelt élesztőt, és apránként hozzáöntöm a maradék vizet.
Sima, a tál falától elváló, puha tésztát gyúrok.Letakarva duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát 16 zsemlére osztom, és további 20-30 percig kelesztem őket.
Ezután a zsemléket fél centi vastag kerek lapokká nyújtom, sütőpapírral fedett rácsra rakom, és előmelegített 220 fokos sütőben, alsó rácsra téve, 10-15 perc alatt megsütöm. Addig kell sütni őket, amíg a közepük jól felfúvódik, és picit barnulni kezdenek.
nekem nem fúvódik fel, finom az íze, de tömör az állaga, nincs levegő benne, nem fúvódik fel
VálaszTörlésNagyon szépen felfújódtak!!
VálaszTörlésde hogyan? mit csinálok rosszul?
VálaszTörlésKedves m.k.!
VálaszTörlésÉn mindig friss élesztőt használok és az is fontos, hogy ne nyújtsd túl vékonyra. Tényleg legyen legalább fél centi.
Remélem sikerülni fog! :)
kösz.
VálaszTörlésTudtam segíteni? Felfújódott?
VálaszTörlés