Oldalak

2012. szeptember 26., szerda

Diós habcsókkeksz


Ezt az édes kis semmiséget nem is akartam közzétenni a blogon. Aztán hathatós hitvesi rábeszélésre készítettem egy gyors képet a maradékról. Igen maradék, ugyanis a doboz térfogatának másfélszerese volt a kisütött adag. A fotóalanyok pedig kevesebb mint 2 perc alatt tűntek el...
Nagyon finom kávéhoz vagy csak úgy magában. Ráadásul a fagyasztóban várakozó tojásfehérjék felhasználására is alkalmas. :)

4 tojás fehérje
250 g cukor
300 g darált dió

A tojásfehérjéket összekeverem a cukorral, majd gőz fölött, folyamatosan keverve addig melegítem, amíg a cukor feloldódik.
Leveszem a gőzről és kézi mixerrel kemény habbá verem a cukros fehérjét. Ez 5-10 percig is tarthat. Hozzáforgatom a diót.
Kanállal kis halmokat teszek (ellapulnak) vagy sima csövön habzsákból tetszőleges méretű köröket rajzolok egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt kész.
Fémdobozban hetekig elállna, ha nem ennénk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése