Régi képek 2.
Anyukáméknál rengeteg dió van. Most az a projekt, hogy meg kell törni a tavalyi diót, mielőtt lehull az idei. Így gyakran hozok haza mostanság pucolva. Ez az egyik kedvenc, szerintem mindenképpen, diós süteményem.Nekem egyébként karácsony csak ezzel a süteménnyel teljes. - Tudom ez még nem aktuális, de idén eldöntöttem, hogy megelőzöm a Tescot. :) - Mióta az eszemet tudom, az ünnepekkor mindig készül belőle egy pár tepsivel. És a legszebb, hogy a recept anyáról lányára száll.
70 dkg liszt
30 dkg cukor
2 dl méz
4 tojás
1 kávéskanál szódabikrbóna
1,7 dkg (17 g) mézes fűszerkeverék vagy csak fahéj és szegfűszeg 1:1 arányú keveréke
A hozzávalókat összekeverem. Vizes kézzel kis kb. 2-3 centis golyókat formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsire teszem kellő távolságra (3 cm). Sütéskor kissé ellapulnak. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Azonnal süthető és azonnal puha.
30 dkg cukor
2 dl méz
4 tojás
1 kávéskanál szódabikrbóna
1,7 dkg (17 g) mézes fűszerkeverék vagy csak fahéj és szegfűszeg 1:1 arányú keveréke
A hozzávalókat összekeverem. Vizes kézzel kis kb. 2-3 centis golyókat formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsire teszem kellő távolságra (3 cm). Sütéskor kissé ellapulnak. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Azonnal süthető és azonnal puha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése