Oldalak

2012. szeptember 22., szombat

Nagymamám mézeskalácsa

Régi képek 2.

Anyukáméknál rengeteg dió van. Most az a projekt, hogy meg kell törni a tavalyi diót, mielőtt lehull az idei. Így gyakran hozok haza mostanság pucolva. Ez az egyik kedvenc, szerintem mindenképpen, diós süteményem.
Nekem egyébként karácsony csak ezzel a süteménnyel teljes. - Tudom ez még nem aktuális, de idén eldöntöttem, hogy megelőzöm a Tescot. :) - Mióta az eszemet tudom, az ünnepekkor mindig készül belőle egy pár tepsivel. És a legszebb, hogy a recept anyáról lányára száll.




70 dkg liszt
30 dkg cukor
2 dl méz
4 tojás
1 kávéskanál szódabikrbóna
1,7 dkg (17 g) mézes fűszerkeverék vagy csak fahéj és szegfűszeg 1:1 arányú keveréke

A hozzávalókat összekeverem. Vizes kézzel kis kb. 2-3 centis golyókat formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsire teszem kellő távolságra (3 cm). Sütéskor kissé ellapulnak. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Azonnal süthető és azonnal puha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése