Oldalak

2012. szeptember 20., csütörtök

Sült kacsamell vaníliás rozmaringos pácban, céklás burgonyapürével

Ez egy régi kép. Hiába készítek újabb és újabb adagokat, mindig elfogy fotózás előtt. :)
Ennek örömére indítok egy "régi képek hetet". :)

fejenként
fél, bőrös kacsamell filézve (~40 dkg)
3 cm vaníliarúd
olaj
1 ág friss rozmaring

A kacsamellek bőrét átnézem, ha kell tisztítom, beirdalom. beleteszem egy zárható tálba. A vaníliarudat hosszában kettévágom, kikaparom a magját és a kacsamellre kenem. A vaníliatokokat kis darabokra vágom és a beirdalt mélyedésekbe nyomom. Mellé teszem a rozmaring ágat és felöntöm annyi olajjal, hogy félig ellepje. 3 napig pihentetem a hűtőben, közben reggel és este megfordítom.

A kacsamellet kiveszem a pácból, letörölöm. Forró serpenyőben, zsiradék nélkül a bőrös oldalán sütöm 3 percig. Megfordítom és a másik oldalán is sütöm 3 percig. Amikor megnyomom és már nem egészen puha (de még nem is kemény!) leveszem a gázról. 5 perc pihenés után vékonyan felszelve tálalom.

80 dkg burgonya
3 ek tejföl
20 dkg cékla

A céklát megmosom, alufóliába csomagolom és megsütöm 200 fokon 50 perc alatt. Melegen meghámozom, botmixerrel pürésítem.
Lehet főzni is pucolva, kockázva. Gyorsabb, de akkor más az íze. Én sülve jobban szeretem.
A burgonyát meghámozom, felkockázom és bő, sós vízben puhára főzöm. Még forrón összetöröm és hozzákeverem a tejfölt és a céklapürét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése