Oldalak

2012. március 16., péntek

After Eight torta



Férjem születésnapjára készült ez a torta. Nagyon szereti az After Eight csokit. Így amikor Flat-Cat közzétette, hogy a patikai mentaolaj ehető, rögtön ez jutott eszembe.

Hozzávalók 26-cm-es tortához

22 dkg cukor
4 db tojás
22 dkg olvasztott vaj
fél citrom leve
5 ek natur joghurt
30 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 kk sütőpor

Töltelék

480 g porcukor
45 g puha vaj
¼ tk mentolaj
¾ tk vanília kivonat
60 ml tejszín

Máz

10 dkg étcsoki
1 ek vaj

Alaposan kivajazok egy kapcsos tortaformát. (Számomra új felfedezés: teflonos formát nem kell lisztezni.) A cukrot habosra keverem a tojásokkal, hozzáadom a vajat, citromlét, joghurtot. Egy másik tálban összekeverem a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. A lisztes keveréket fokozatosan a tojásos masszához keverem, kapcsos formába öntöm. 150 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Ötlet Doktor Peppertől

A porcukrot elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a vaníliakivonatot, a mentaolajat, és a tejszínt. Alaposan összekeverem, elektromos habverővel 2 perc alatt krémesre keverem. Hűtőbe teszem fél órára. Ötlet Rosietól

Az étcsokit apróra töröm, kis lángon, vastag aljú edényben (vagy gőz fölött) összeolvasztom a vajjal. Gyorsan szilárdul, ezért csak akkor készítem el, amikor a torta már meg van töltve és le van hűtve.

A tortalapot kettévágom, a kihűtött krémet mixerrel felhabosítom és rákenem az alsó lapra. Ráteszem a tetejét és hűtőben kihűtöm. Elkészítem a csokoládémázt, a hideg tortára öntöm és egyenletesen elkenem rajta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése