Oldalak
2013. június 28., péntek
Pizzás csiga
Mivel most éppen szünetel a tomboló 40 fokos kánikula, a héten újra megjött a kedvem a sütögetéshez.
Készítettem is tegnap 2 nagy tepsi kakaós csigát. Aminek akkora sikere volt itthon, hogy megint csigát kértek a gyerekek. Mivel a változatosság az unalom ellenszere, úgy gondoltam ezúttal pizzás töltelékkel készítem.
Nem akartam nagyon bonyolítani a saját dolgomat, ezért a csiga tésztája most egy sima kenyértészta lett.
A töltelékbe viszont hiányzott egy kevés sonka, ami sajnos most nem volt itthon.
Ha valakinek van vagy direkt ehhez vásárol be, feltétlenül tegyen bele egy kis sonkát! Például néhány szelet prosciutto crudot. A tetejére pedig nyugodtan mehet reszelt sajt. Az már igazi turbó változat! :)
Én délelőttönként nem tudok egyszerűen elszaladni a boltba, mert a férjem nincs itthon. Három gyereket meg nem mindig van kedvem felpakolni. Így marad a közeli mini Abc, ott viszont nincsen ilyesmi.
Prosciutto? Ugyan! Örülök, ha lecsókolbászt kapok!
Szóval ez most egy minimál verzió. Ami semmit nem von le az élvezeti értékéből.
Kb. 15 nagy csigához
Tészta
50 dkg (BL 80-as) liszt
2 dkg élesztő
3 dl víz
1,5 teáskanál só
Töltelék
1 dl paradicsompüré
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál oregánó (morzsolt, szárított)
só, bors ízlés szerint (nálam 2 csipet só, késhegynyi bors)
A tésztát addig gyúrtam, dagasztottam, amíg rugalmas, sima felszínű, kéztől elváló nem lett. Akkor konyharuhával letakarva hagytam, egy kilisztezett tálban, duplájára kelni (kb. 50 perc-1 óra).
Amikor duplára kelt, óvatosan átgyúrtam és hagytam 10 percig pihenni, hogy könnyebb legyen kinyújtani.
Lisztezett deszkán 3 mm-es téglalapra nyújtottam.
Összekevertem a töltelék hozzávalóit és rákentem. Utána, a lehető legszorosabban, feltekertem.
Egy frissen élezett késsel 2 cm-es darabokra vágtam az így kapott tekercset. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam a csigákat.
30 percig hagytam, hogy újrakeljen.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt sültek készre.
Címkék:
fokhagyma,
kelt tészta,
oregánó,
paradicsompüré,
péksüti
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése