Nálunk készült már főzelékhez fasírt helyett, levesbetétnek és csak úgy magában nassolni valónak zöldséggel és mártogatóssal.
Felnőttek és gyerekek egyaránt imádják a kis gombócokat, mindegy hogy éppen húsról, zöldségfasírtról vagy akár túrógombócról van szó.
Szerintem egy próbát mindenképpen megér. Szerintem legalább dupla adaggal érdemes indítani. ;)
20 darab kicsi golyóhoz
16 dkg sajt
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely liszt
olaj
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem, kézzel hozzákeverem a tojást és a zsemlemorzsát. 2 cm-es golyókat formálok belőle. Bő, forró olajban aranysárgára sütöm.
Pont valamelyik nap jutott eszembe, hogy úgy ennék sajtgolyót... Lám, itt egy recept. Nagyon guszta! :)
VálaszTörlés