Oldalak
2014. május 28., szerda
Epres tejszínhabos torta
Szilárdot megkérdeztem, milyen tortát szeretne a születésnapjára. Két kívánsága volt: epres legyen és tejszínhabos. A marcipándísz idén meglepetés volt. Ugyanis elfelejtettem időben intézkedni ezügyben. A marcipánokat cukrászdában szoktam venni vagy rendelni, ebben az évben sajnos megfeledkeztem róla. Csak három nappal a fiam szülinapja előtt jutott eszembe. Rendelésről szó sem lehetett. Megegyeztünk, hogy bármi jó, csak fiús legyen. Nagy volt az öröm a Pókember láttán. :)
A torta alapja egy sima kakaós, vizes piskóta. A krém pedig az első BB torta óta nagy kedvencem. A mascarpone olyan tartást ad a tejszínhabnak, hogy nem kell semmi mű adalékanyagot hozzáadni. A habfixet nem szeretem, a Hulala meg olyan fura, műanyagízű, szintetikus vacak. Brrrr. Ez viszont isteni!
Sajnos, a mostani gyakori viharok miatt, az eper kissé viharvert. A gyerekek rám is szóltak, hogy nem mostam meg. Pedig háromszor is átmostam őket. Ennek ellenére ragaszkodom a szabadföldi eperhez, és nem bánom ha nem annyira szépek. A lényeg az íz! :)
26 cm-es torta
4 tojás fehérje, 4 evőkanál vízzel
250 g cukor
4 tojás sárgája, 4 evőkanál vízzel
195 g liszt
5 g kakaópor (cukrozatlan)
4 dl habtejszín
4 evőkanál cukor
200 g mascarpone
1 citrom leve
eper
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kivajazok egy tortaformát.
A lisztet összekeverem a kakaóporral.
A tojások fehérjét robotgéppel felverem 4 kanál vízzel együtt, amikor kezd sűrű habot képezni, hozzáadom a cukrot. Közben folyamatosan járatom a habverőt. Hozzáöntöm a tojások vízzel kevert sárgáját. Kikapcsolom a gépet. A lisztet két evőkanalanként szitálom a tojásos masszához, közben óvatos, körkörös mozdulatokkal keverek rajta. Amikor az összes lisztet belekevertem, beleöntöm a tésztát a kivajazott formába és a meleg sütőbe tolom. Nagyjából 35 percig sütöm. Rácson kihűtöm.
A krémhez robotgéppel elkezdem felverni a tejszínt, mikor kezd habosodni, sűrűsödni hozzáadom a cukrot. Kemény habot verek. Beleteszem a mascarpone-t, közben folyamatosan járatom a robotgépet. Végül hozzáöntöm a citromlét. Ha teljesen elkeveredett, a tortalapra kanalazom a krémet és elsimítom.
Végül ráteszem a marcipánt és a gyertyákat, sűrűn megrakom eperszemekkel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
How to enter the gambling industry - DRMCD
VálaszTörlésThe casino industry is becoming 통영 출장마사지 extremely saturated 당진 출장샵 with 밀양 출장샵 more 제주도 출장마사지 and more players, and the fact that there are 군산 출장안마 so many slot machines and games Jul 17, 2020 · Uploaded by DRMCD