Oldalak

2011. március 28., hétfő

Paradicsomos tojásos cukkini

Miért van az, hogy, mire a férjem visszamegy dolgozni vasárnap este, a lakás olyan, mintha tornádó dúlt volna benne? Lehet, hogy ilyen rendetlen? Nem! Az kizárt! Jó, nem ő takarít, de nem is dobál szét direkt mindent. Akkor Szilárd van jobban bezsongva? Nem, mert a játékokat minden nap elrakjuk. Akkor meg mi történik ilyenkor? Hát az, hogy én lazítok kicsit. Egész héten kínosan ügyelek a rendre és tisztaságra. De valahogy hétvégén mégsem áll a lakás élére. Talán, mert ilyenkor nem vagyunk itthon. Elmegyünk a nagyiékhoz, közös programot csinálunk. Ami hét közben autó híján kissé nehéz. Nade, majd ha már Eszter is megtanul ülni. majd megyünk hárman bicajjal. Egyet elöl, másikat hátul én meg tekerek középen. :) Addigis marad a hétfői romeltakarítás. Lehet, hogy utána is? :)
Az a legérdekesebb, hogy egy óra alatt mindig kész a rendrakás. Az edények elmosogatva, a mosott ruha szárad, a tiszták meg élére hajtva a szekrényben. Porszívózás, felmosás szintén kipipálva. Akkor mégis hétvégén miért nem csinálom úgy, mint a többi napon? Ki érti ezt?

1 főre
1 cukkini
2 paradicsom
1 tojás
só, bors
1 ek olaj

A cukkinit durvára reszelem, az olajban közepes lángon kicsit megpirítom. A paradicsom héját bevágom és a paradicsomokat 1 percre forró majd mégegy percre hideg vízbe mártom, így könnyen meg lehet hámozni. Egy centis kockákra vágom és a cukkinihez adom. Alaposan összekeverem, ráütök egy nyers tojást és folyamatosan keverve főzöm még 3 percig. A legvégén sózom, borsozom. Még forrón, friss kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése