Oldalak

2013. szeptember 14., szombat

Kréker leveles tésztából



Nagyon egyszerű kréker. Vendégvárónak vagy tévénézéshez szerintem ideális.
Nálam általában akkor készül, amikor leveles tésztából készítek valamit és kimarad a tészta egy része.
Ilyenkor a kimaradt részt 1x2 cm-es téglalapocskákra vágom és már mehet is a sütőbe. 15 perc múlva már lehet ropogtatni.

bolti leveles tészta
liszt a nyújtáshoz
víz
tetszés szerint mák szezámmag, nagyobb szemű só vagy esetleg piros paprika

A leveles tésztát kinyújtom egy alaposan meglisztezett deszkán. Nagyon vékonyra nyújtom, olyan 1 mm vastagságúra.
Görgős vágóval nagyjából egyforma 1x1 cm vagy 1x2 cm-es darabokra vágom.
Spriccelős flakonból lepermetezem egy kevés vízzel. Rászórom a szezámmagot, sót, mákot vagy amit szeretnék, akár vegyesen.
200 fokon 10-12 per alatt pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése