Oldalak

2013. szeptember 6., péntek

Mandulás minihabcsók


A tojások fehérje mindig összeszaporodik. Persze csak olyankor, amikor az embernek nincs szüksége extra mennyiségre, egyetlen recepthez sem. Szerencsére rengeteg felhasználási módja van. Sokakkal ellentétben én imádom a habcsókot. Főleg az ízesített és/vagy mini változatot. Az apró méret előnye, hogy pont befér egészben az ember szájába. Én nagyon szeretem az ilyen falatnyi csipegetnivalókat.

4 tojás fehérje
30 dkg cukor
1 cspet só
1 teáskanál keserűmandula kivonat

A sütőt előmelegítem 120 fokra.
A tojásfehérjét kemény habbá verem egy csipet sóval.
Kanalanként adom hozzá a cukrot, miközben a habot folyamatosan verem. Addig verem a cukros habot, amíg szép fényes lesz és csúcsot vet.
A végén hozzákeverem a keserűmandula kivonatot.
Sütőpapírral bélelt tesire, két teáskanál segítségével, kis halmokat teszek a habból.
40 perc alatt kiszárítom. Akkor jó, ha a teteje roppanós, a közepe pedig krémes.
Nyugodtan lehet egyszerre két tepsin sütni, akkor félidőben érdemes megcserélni őket.

1 megjegyzés: